Voňavá jesenná tekvicová polievka

Táto tekvicová polievka je už taká moja jesenná tradícia. Recept som kedysi dostala od mojej kamošky Ester a odvtedy si ňou pravidelne prevoniam celú domácnosť.

Toto je presne také to sezónne jedlo, po ktorom vás príjemne zahreje a atmosféru jesene precítite každou bunkou.

Tekvicová polievka

  • 1 menšia hokkaido tekvica (cca 1 kg)
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 zemiak
  • 1 jablko
  • 4 klinčeky
  • 1/3 lyžičky škorice
  • 1/3 lyžičky údenej papriky
  • 1/4 lyžičky muškátového orieška
  • 1/4 lyžičky anízu
  • 1 lyžičky soli
  • čierne korenie a chilli

Cibuľu nasekajte najemno a na troche oleja ju jemne opražte. Pridajte koreniny a nechajte ich prevoňať vám kuchyňu. Potom pridajte nakrájanú tekvicu, zemiak a jablko. Zalejte to vodou a uvarte do zmäknutia.

Vyberte klinčeky, všetko pomixujte a dochuťte. Niektorí si pridávajú aj rastinnú smotanu, ja ju mám rada takúto silnú :).

Pri servírovaní odporúčam posypať opečenými kockami údeného tofu, opečenou tekvicou a poliať tekvicovým olejom alebo balsamikom.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.