Táto tekvicová polievka je už taká moja jesenná tradícia. Recept som kedysi dostala od mojej kamošky Ester a odvtedy si ňou pravidelne prevoniam celú domácnosť.

Toto je presne také to sezónne jedlo, po ktorom vás príjemne zahreje a atmosféru jesene precítite každou bunkou.
Tekvicová polievka
- 1 menšia hokkaido tekvica (cca 1 kg)
- 1 menšia cibuľa
- 1 zemiak
- 1 jablko
- 4 klinčeky
- 1/3 lyžičky škorice
- 1/3 lyžičky údenej papriky
- 1/4 lyžičky muškátového orieška
- 1/4 lyžičky anízu
- 1 lyžičky soli
- čierne korenie a chilli
Cibuľu nasekajte najemno a na troche oleja ju jemne opražte. Pridajte koreniny a nechajte ich prevoňať vám kuchyňu. Potom pridajte nakrájanú tekvicu, zemiak a jablko. Zalejte to vodou a uvarte do zmäknutia.
Vyberte klinčeky, všetko pomixujte a dochuťte. Niektorí si pridávajú aj rastinnú smotanu, ja ju mám rada takúto silnú :).
Pri servírovaní odporúčam posypať opečenými kockami údeného tofu, opečenou tekvicou a poliať tekvicovým olejom alebo balsamikom.