Veľkonočné čokoládové vajíčka s kamuflovanou cviklou

Milé dámy, aj vy tak nemáte rady veľkonočné sviatky ako ja? Ako sa môže od nás očakávať, že sa budeme tešiť na niečo, čo sa spája s umývaním okien a celé sa to zakončí vyšľahaním korbáčom a oblievaním vodou? Neviem ako u vás, ale u nás bolo hlavne toho oblievania viac než dosť. Úprimne najskôr mi to lichotilo, že za mnou tí chalani vôbec došli, no čím som bola staršia, tým viac sa mi tento sviatok spájal skôr s pocitom nespravodlivosti a poníženia.

Lenže ja nie som ufrflaná feministka a tak som konala. Vymyslela som si techniku, vďaka ktorej sú mi tieto pondelkové rituály o niečo bližšie. Nazvala by som to vrúcne objatie. Vždy, keď sa ma niekto pokúša hodiť do vane, nalepím sa na neho ako teenka s umelou pusou na svojho sugar daddy. A nepustím. Ani za nič. Milý šibač sa potom musi rozhodnúť, či ide do tej vane so mnou alebo nie. A verte, že idú. O zábavu postarané. Čokoládové vajíčka sú teraz už vážne zaslúžená odmena.

A keďže u nás to tí šibači nemajú ľahké, nebudem ich odbíjať nejakým lacným vajíčkom z obchodu vo farebnom alobale. Vymyslela som si vlastné veľkonočné vajíčka. Niečo ako truffles s luxusnou plnou čokoládovou chuťou. Držia tvar, ale keď z nich odhryznete sú úplne krémové a sladké. A ešte sú aj zdravé, ale to tým pripitým šibačom radšej nehovorte. To oceníte hlavne, keď vám zostanú a budete ich MUSIEŤ zjesť :).

Základ tvoria pomleté vlašské orechy a cvikla. Uvarenú cviklu rozmixujte na kašu s troškou mlieka, roztopeným kokosovým olejom a ďatlovým sirupom. Môžete použiť aj iné sladidlo samozrejme. Ja mám rozmixované ďatle s trochou vody. V druhej miske si zmiešajte suché veci. Pomleté orechy, kakao, soľ, proteín. Do suchej zmesy pridajte tekutú a dobre premiešajte. Aby sa vám vajíčka lepšie robili, dajte zmes na 30 minút do chladničky.

Potom už len tvarujte vajíčka a obaľte ich v nejakej peknej posýpke. Ja som použila pomletu sušenú cviklu so sušeným lesným ovocím ako červenú farbu. Žlté vajíčka sú obalené v pomletom sezame s troškou kurkumy. Zelené sú konopné semienka so spirulinou a hnedá je škorica. Každé vajíčko má potom trošku inú exotickú chuť. Urobila som 10 kusov. Nechápem, prečo ich je na fotke len 9… 🙂

Veľkonočné čokoládové vajíčka s cviklou
 
Príprava
Varenie
Čas
 
Luxusné čokoládové vajíčka a la truffles
Autor:
Počet porcií: 10
Ingrediencie
  • 100g pomletých vlašských orechov
  • 20 lyžice kakaa (20g)
  • 2 lyžice proteínu (použila som od MyProtein Smooth chocolate soy protein isolate)
  • ¼ lyžičky soli
  • 100g uvarenej cvikle
  • 50ml rastlinného mlieka
  • 1-2 lyžice ďatlového sirupu
  • 2 lyžice kokosového oleja (20g)
Postup
  1. Do mixéra dajte uvarenú cviklu, sirup, roztopený kokosový olej a po troške prilievajte mlieko.
  2. V miske si zmiešajte suché ingrediencie. Nebojte sa tej soli, zvýrazní chuť.
  3. Všetko zmiešajte a nechajte 30 minút odpočívať v chladničke.
  4. Vytvarujte vajíčka. Mne ich vyšlo 10.
Nutričné info
Veľkosť porcie: 1/10 Kalórie: 113 Tuky: 9 Sacharidy: 4 Cukry: 2 Vláknina: 2 Bielkoviny: 4

 

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Hodnotenie: