Šalát vo fľaši, ktorý vám zmení život

Môj kamoš mi raz položil záludnú otázku: „Dáša a ty robíš, aký šalát?“ Úplne ma zaskočil, ako aký šalát? On mal totiž v šaláte úplne jasno. Presne vedel, ktorý druh zeleniny aj z ktorého konkrétneho obchodu, aby si urobil svoj Šalát. Tak ak toto čakáte, tak to tu presne nenájdete. Čo ale nájdete je brutálny lifehack, vďaka ktorému si môžete svoj Šalát, akýkoľvek to je, urobiť na niekoľko dní do zásoby a vychutnávať si ho ako čerstvý. Ste pripravení? Tento šalát vo fľaši vám zmení život.

Všetko je to postavené na jednoduchom triku. Stačí na to zaváraninová fľaša a správne vrstvenie.

Postup je takýto:

  1. Dojedzte aj tú poslednú zaváranú uhorku, ktorá smutne pláva v chladničke a poriadne tú fľašu umyte. Keď zistíte, že tá fľaša stále smrdí ako uhorky, nájdite inú, tá bude lepšia…
  2. Urobte si skvelý dressing. A urobte ho veľa. Vďaka dobrému dressingu viete naučiť jesť šalát hocikoho. Dokonca aj moja tuniakožravá antivegan mačka mi minule vylizovala tanier… po šaláte!
  3. Na dno fľaše dajte dressing. Veľa.
  4. Na dressing dajte tú najťažšiu surovinu. Alebo surovinu, ktorú chcete, aby sa marinovala v dressingu. Napríklad: tofu, tempeh, strukoviny…
  5. Ďalšie vrstvy pridávajte podľa ich váhy. K tým ťažším mokrejším patria napríklad paradajky, uhorky, kukurica, hrášok, sterilizovaná alebo pečená zelenina. Kľudne môžete dať aj cestoviny, šošovicu alebo ryžu, či quinou.
  6. Na záver ide to najľahšie. Spravidla to býva to zelené – šalát, listy, tráva a podobné veci, vďaka ktorým ešte vegáni neumreli od hladu.
  7. Zavrite fľašu a odložte šalát do chladničky. Vydrží čerstvý aj 3 dni.
  8. Otvorte fľašu a vyklopte do taniera. Alebo môžete skúsiť moju metódu. Nechajte fľašu pootvorenú a počkajte na prestávku, kým budú všetci na chodbe. Vyberte slávnostne šalát a rozbite ho pred automatom s kávou. Slza na krajíčku… So sklom mi to nejak nechutí, ešteže som mala so sebou dva :D.

 

Je tu nekonečne veľa možností a kombinácií. S cestovinami, s pečenou zeleninou, s hummusom, na ázijský spôsob, na mexický spôsob… Mám toho plnú hlavu a určite sa to sem raz dostane. Dovtedy skúšajte sami. Je to len o dobrom dressingu a vrstvení.

Som zvedavá na vaše výtvory. Keď to budete skúšať, nezabudnite ma označiť alebo mi napísať. Dobrých šalátových nápadov nie je nikdy dosť, hlavne pred letom :).

 

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*