Rýchle fazuľové brownies bez cukru

Toto bolo fakt rýchle. A mega čokoládové. Ale! Vôbec nie fazuľové, keď ide o chuť. Brownies sú v tomto veľmi vďačné. Ono je vlastne celkom umenie ich pokaziť. Tak si môžete dovoliť aj experimenty s ďatlami miesto cukru. A nedať tam žiadnu múku… Odpadnete, keď uvidíte ten pomer sacharidov, tukov a bielkovín.

Tento recept som vymýšľala tak, aby som si ich mohla dopriať hocikedy cez týždeň. Proste len tak ku káve, bez výčitiek. Je to malá porcia, vyjdú vám z toho asi 4 kúsky. Ak čakáte návštevu, určite porciu zdvojnásobte. Prípadne pridajte ďatle alebo kokosový cukor. Niektorí to proste majú radi viac sladké.

Smutná vec na brownies je, že sú také nudne hnedé. Ono to vlastne nie je smutné, lebo oni si vyslovene žiadajú, aby ste ich niečím poliali a posypali. Arašídove maslo bolo u mňa jasná voľba. A keď už ma to nudilo, zabila som to ešte mrazom sušeným ovocím. To bol taký predražený hit týchto Vianoc. Díky mami, že si sa nechala tou predavačkou ukecať :). Teraz majú tie brownies taký dekadentný valentínsky prevlek.

Vegánske brownies
Fazuľové brownies
Rýchle fazuľové brownies bez cukru
 
Príprava
Varenie
Čas
 
Rýchle Čokoládové Bezlepkové Proteínové Bez cukru
Autor:
Počet porcií: 4
Ingrediencie
  • 2 banány
  • 50g kokosový krém (tuhá časť z kokosového mlieka v plechovke)
  • 40g ďatlí (10ks, ak sú príliš tuhé, najskôr ich namočte)
  • 150g uvarenej fazule
  • 30g proteínového prášku (ja som dala MyProtein Soy Protein Isolate Chocolate Smooth Flavour)
  • 30g kakaa
  • ¼ lyžičky sódy (kľudne použite kypriaci prášok)
  • ¼ lyžičky škorice
  • štipka soli
Postup
  1. Najkôr spolu mixujte banány, kokosový krém a ďatle.
  2. Pridajte fazuľu a mixujte do hladkej hmoty. Nechcete tam mať kúsky fazule.
  3. Pridajte suché ingrediencie: proteín, kakao, sódu, škoricu a soľ.
  4. Ak sa vám zdá cesto príliš tuhé, pridajte trochu vody, aby sa vám zmes dala miešať. Cesto by sa však nemalo liať. Pri miešaní budete vďační za vaše napumpované bicáky a pevné predlaktia
  5. Cesto rozotrite do menšej formy. Moja forma z ikei má 12x26 cm.
  6. Rúru si rozohrejte na štandardných 180 stupňov a pečte 20-25 minút. Každá rúra je trochu iná, odporúčam po 20 minútach skontrolovať, či sa okraje už nepripekajú. Pri brownies je v pohode, ak je cesto v strede ešte trochu lepkavé.
  7. Nechajte vychladnúť, ozdobte, odfoťte a smelo do toho.
Nutričné info
Veľkosť porcie: ¼ Kalórie: 199 Tuky: 4 Sacharidy: 27 Cukry: 15 Vláknina: 6 Bielkoviny: 12

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Hodnotenie:  

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.