Ak hľadáte ideálne raňajky do postele na chladné lenivé ráno, toto je to! Horúca voňavá kaša, z pár základných surovín, ktoré máte bežne doma. V papučkách si ju odnesiete do perín a bude vám spolu krásne teplo.
Mrkvovú tortu mám veľmi rada. Skúšala som už rôzne verzie a táto je z nich najrýchlejšia a najľahšia, len je trochu na kašu :). Robím ju v hlbšej panvici. Najskôr si nahrubo nastrúham jablko a mrkvu a potom ich s banánom opečiem na troške rozohriatého kokosového oleja. Pridám koreniny a ostatné ingrediencie a varím 5-10 minút. Závisí to hlavne od toho, aké máte vločky.
Na dozdobenie a ten luxusný pocit si ju zdobím lyžicou kokosového mlieka z plechovky. A skúšala som tam pre zmenu ponoriť aj kocku horkej čokolády. Keď sa tam roztopí, je to úplné nebo. Po takýchto raňajkách si proste len chcete ísť zas ľahnúť, aby ste mohli opäť raňajkovať :).

Počet porcií 2 misky
5 minPríprava
10 minVarenie
15 minSpolu
Ingrediencie
- 1 jablko
- 2 menšie mrkvy
- 1 zrelý banán
- 100g ovsených vločiek
- 30g vlašských orechov
- 20g hrozienok
- 1 lyžička škorice
- 1/2 lyžičky perníkového korenia
- 2 lyžice kokosového krému
- javrový sirup alebo stévia na dosladenie
Postup
- Nastrúhajte si mrkvu a jablko. Banán nakrájajte alebo rozpučte vidličkou.
- Rozohrejte si v hlbšej panvici kokosový olej a pridajte jablko, banán a mrkvu s koreninami. Chvíľku opečte nech začnú voňať.
- Pridajte ostatné suroviny a zalejte približne 500ml vody alebo rastlinného mlieka.
- Varte 5-10 minút.
Poznámky
Spolu: 902kcal Sacharidy: 133 Cukry: 49 Bielkoviny: 24 Tuky: 29