Ľahký vegánsky kurací wrap

Nejak ma neláka napodobňovať mäsové jedlá. Ale stalo sa. Úplnou náhodou. Stačilo pár správnych byliniek a 10 minút na panvici. Zrazu to vyzerá a dokonca aj chutí podobne ako kura. Mäkké, jemné, niekde trochu chrumkavé a hlavne neskutočne voňavé.  Zamotať to do tortilly ako kurací wrap tomu dodalo ten správny šmrnc. Je to tak trochu junk, ale vlastne nie je…

Zvykla som tofu krájať na kocky. Hlavne do ázijských rezancov sa mi to vyložene hodí. Tu však tofu len rozdrvte v prstoch. Do každého záhybu sa dostanú tie chute a to určite chcete. Rozdrvené ho len hoďte na panvicu a čarujte: pol lyžičky soli, oregana, rozmarínu a aj pol lyžičky tymiánu. Potom už len 10 minút opekať na panvici. Stačí občas premiešať, na záver ešte trochu červenej papriky na farbu a je to. Nedávajte ju na začiatku, zvykne zhorknúť.

Skvele sa k nemu hodí tofunéza. Recept nájdete tu pri zemiakovom šaláte. Buďte len opatrnejší s vodou. Do wrapu sa hodí trochu hustejšia. Väčšinou si narobím do zásoby a vydrží mi aj týždeň v chladničke. Je úplne neškodná, takže do jedného wrapu môžete dať pokojne tri lyžice.

Asi ste si všimli, že u mňa platí, že čím farebnejšie jedlo, tým lepšie. Iný nebude ani tento akože kurací wrap. Trochu zeleného šalátu na chrumkanie, paradajka na šťavnatosť a červená cibuľka na zvýraznenie. A keďže všetci máme aj svoju temnú stránku, bude ju mať aj tento wrap. Dajte tam teda určite čierne olivy, nie zelené. Zelené sú málo temné.

No a už len zmotať a … zjesť. Alebo zabaliť na cesty.

Tortilly sú moje cestovateľské jedlo. Lepeňák je pasé. Ja viem, že aj šušťáky sa vracajú, toto sa však nemusí. Verte mi, že s týmto ľahkým vegánskym kuracím wrapom budete kráľom autobusových zájazdov. A stavila by som sa, že by nikto ani nezistil, že to nie je kura.

Ľahký vegánsky kurací wrap
 
Príprava
Varenie
Čas
 
Autor:
Počet porcií: 2 porcie
Ingrediencie
Tofu kura
  • 1 balenie bieleho tofu (používam od Luntera)
  • ½ lyžičky oregana
  • ½ lyžičky tymiánu
  • ½ lyžičky rozmarínu
  • ½ lyžičky soli
  • červená paprika
Tofunéza
  • http://dasisko.sk/zemiakovy-salat-s-chrumkavym-tofu/
Zelenina
  • Niečo zelené
  • Niečo červené
  • Niečo fialové
  • Niečo čierne
Wrap
Postup
  1. Biele tofu rozdrvte na panvicu, pridajte všetky koreniny okrem papriky a opekajte 10 minút. Pred koncom pridajte tochu červenej papriky
  2. Na wrap dajte 2 lyžice tofunézy, zeleninu a tofu. Najskôr preložte spodnú časť, potom stočte do rolky a na vrch dajte ešte trochu tofunézy.
  3. Zabaľte do krabičky alebo do papiera na pečenie.
Poznámky
Nutričné hodnoty sa týkajú jednej trotilly z polovice tofu.
Nutričné info
Veľkosť porcie: ½ Kalórie: 378 Tuky: 17 Sacharidy: 34 Cukry: 2 Vláknina: 11 Bielkoviny: 21

 

 

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Hodnotenie: