Toto je taká výnimočná rýchlovečka. Na jednej strane je to za chvíľu hotové, lebo to len celé opečiete na panvici, no na druhú stranu, to kimchi z toho robí fakt špeciálne jedlo. Ako keď si dáte na dovolenke v nejakej ázijskej krajine to najlacnejšie tradičné jedlo z najšpinavšieho stánku a ide vám u*ebať dekel, aké je to dobré. Nechcete vedieť, ako to vzniklo, chcete len jesť. A zrazu je vám jedno, jak je tam teplo a čí vám v tom teple chutí, či nechutí.

Základom pre toto jedlo je dobré kimchi. Nejdem vám tu žiadne konkrétne odporúčať, lebo mám skúsenosť, že aj rovnaká značka vie chutiť zakaždým trochu inak. Kimchi zoženiete napríklad v Starej tržnici alebo vo Fresh markete v Bratislave, prípadne v lokálnych ázijských potravinách a niektorých bioobchodoch.

Kimchi sa dá relatívne jednoducho urobiť aj doma. Ak ste to už robili, tak viete, že je to fakt relatívne. Viete, koľko je okolo toho bordelu a smradu a to je už investícia, ktorú treba zvážiť s ohľadom na celú rodinu. Ja do toho už asi radšej nejdem :). Ale keby som zmenila názor, od tejto lenivej aziatky (Cheap Lazy Vegan) by som sa určite inšpirovala.
Tak nachystajte kimchi, zvyšky ryže zo včera, veľkú panvicu a pustite sa do toho.
Ingrediencie
- 2 balenia bieleho tofu (360g)
- 300g kimchi
- 400g uvarenej ryže (150g pred uvarením)
- 200g mrazeného hrášku
- 1 menší pór
- 3-4 lyžice sójovky
- 1 lyžica sezamového oleja
- 1/2 lyžičky soli
Postup
- Tofu nakrájajte na kocky, osoľte a pečte na veľkej panvici do zlatova. Približne 10 minút. Ak potrebujete, potrite panvicu troškou oleja.
- Tofu premiestnite do misky a do panvice dajte hrášok a nakrájaný pór. Opečte spolu cca 3 minúty.
- Pridajte kimchi, ryžu, sójovku, sezamový olej a tofu a prehrejte spolu ešte približne 3 minúty. Miešajte nech sa vám to naspodu neprichytí.
- Servírujte posypané čiernym a bielym sezamom.
Poznámky
Spolu: 1350kcal Sacharidy: 168 Cukry: 2 Bielkoviny: 76 Tuky: 41