Jednoduchá vegánska omeleta z 5 surovín

Viete, podľa čoho spoznáte, že sa vám podarilo rozlúsknuť recept na vegánsku omeletu? Keď ju dokáže spraviť aj váš frajer bez toho, aby sa mu to celé roztrhalo. Myslím, že sa mi to podarilo :).

Najskôr som to skúšala len z cícerovej múky, ale bola trochu tuhá. Táto je dokonalá. Či už na chlebík s horčicou, kečupom, cibuľkou a zeleninkou, ako sme to kedysi jedávali s maminou alebo ku špenátu. Ten si proste tú omeletu pýta.

Kľúčom k tomu, aby sa vám nepotrhala je aj trpezlivosť. Počkajte, kým budú okraje chytať trochu farbu a omeletu otáčajte až keď už bude zospodu naozaj opečená. Ak ju chcete ešte zdravšiu a pevnejšiu, pridajte mleté ľanové semienka alebo chia.

A pokojne môžete v tejto zmesi obaliť aj starší chlebík a opiecť na panvici. Vznikne vám rastlinný “chlebík vo vajci”.

Vegánska omeleta

  • 1 biele tofu
  • 6 kopcových lyžíc cícerovej múky
  • 2 lyžice lahôdkového droždia
  • Soľ (odporúčam čiernu soľ kalah namak pre vajcovú chuť)
  • Kurkuma
  • Pohár vody
  • Trošku oleja

Všetky ingrediencie dobre vymixujte do hladkej zmesy. Podľa potreby pridajte trochu vody alebo cícerovú múku. Malo by vám vzniknúť cesto trochu hustejšie ako na palcinky.

Omeletu opečte z obidvoch strán na rozohriatej panvici. Z tohto množstva vyjdu 4 omelety.

Spolu: 600kcal Sacharidy: 44 Bielkoviny: 49 Tuky: 25

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.