Keď sa povie fazuľa, väčšinou mi napadne niečo mexické. Áno, Peco, hovorí sa mi napadne, nie mne napadne! Fazuľa ťa totiž nenapadne, ale ja môžem. Prepáčte, musela som, aspoň uvidím, či si to číta. Každopádne, mala som chuť proste vymyslieť niečo iné. Keďže africký fazuľový guláš som robila pred týždňom, keď sme oslavovali na staničke, dostala som nápad – bude to havajská fazuľa.
Je to strašne jednoduché a tým, že je tam ten ananás, má to takú výraznú exotickú chuť. Navyše to stačí všetko nakrájať do misy, hodiť do rúry a zázrak je na svete. My sme si k tomu spravili basmati ryžu, ale keby som mala čiernu ryžu, tak si určite vyberiem tú. A ak ste leniví, pokojne si to dajte s chlebom alebo tortilou.
A tu už je ten sľubený recept na výlet na havaj. Dajte mi vediť, ako vám chutilo. Napíšte mi dole do komentára alebo ma označte na instagrame. A ak ste recept nejak vylepšili, tak sem s inšpiráciou.
- 250g uvarenej fazule (môžete použiť aj z konzervy)
- 1 jarná cibuľka
- 2 cesnaky
- 300g ananásu (2 kolieska)
- 1 konzerva krájaných paradajok
- 2 lyžice sójovky
- ½ lyžičky údenej papriky (môžete použiť aj obyčajnú)
- ½ lyžičky soli
- 1 lyžička soli
- Nakrájajte si cibuľku, očistite a nakrájajte ananás.
- Všetko spolu premiešajte v mise, ktorá môže ísť do rúry. Ja som použila jánsku misu alebo spisovne misu z jenského skla.
- Rúru si rozohrejte na 200 stupňov.
- Pečte 45 minút. Prvú polovicu som to mala zakryté, potom som odokryla.