Šťavnatá havajská fazuľa
Author: Dasisko
Prep time: 10 min
Cook time: 45 min
Total time: 55 min
Šťavnaté Vegánske Jednoduché Bezlepkové Exotické
Ingrediencie
  • 250g uvarenej fazule (môžete použiť aj z konzervy)
  • 1 jarná cibuľka
  • 2 cesnaky
  • 300g ananásu (2 kolieska)
  • 1 konzerva krájaných paradajok
  • 2 lyžice sójovky
  • ½ lyžičky údenej papriky (môžete použiť aj obyčajnú)
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžička soli
Postup
  1. Nakrájajte si cibuľku, očistite a nakrájajte ananás.
  2. Všetko spolu premiešajte v mise, ktorá môže ísť do rúry. Ja som použila jánsku misu alebo spisovne misu z jenského skla.
  3. Rúru si rozohrejte na 200 stupňov.
  4. Pečte 45 minút. Prvú polovicu som to mala zakryté, potom som odokryla.
Calories: 198 Fat: 1 Sugar: 16 Fiber: 6 Protein: 9
Poznámky
Fazuľu varím tak, že ju na deň alebo aspoň na noc namočím a potom varím v zakrytom hrnci. Ak je veľká a poriadne presušená, môže to trvať aj 3 hodiny. Kto má tlakový hrniec, vie si tento čas pekne skrátiť. Ja nemám, tak si varím vždy plný hrniec a keby som ju nespotrebovala, tak ju zamrazím. Ešte sa mi to ale nestalo :D
Recipe by Dašisko at http://dasisko.sk/havajska-fazula/