Indonézske Gado Gado s tempehom
Author: Dasisko
Prep time: 10 min
Cook time: 10 min
Total time: 20 min
Rýchle a jednoduché Gado Gado
Ingrediencie
  • 400g tempehu
  • 400g tempehu
  • 200g sójových klíčkov (alebo mungo alebo iných klíčkov)
  • 200g sójových klíčkov (alebo mungo alebo iných klíčkov)
  • 200g cukety (1 menšia)
  • 200g cukety (1 menšia)
  • 3 jarné cibuľky
  • 3 jarné cibuľky
  • 4 lyžice arašídového masla
  • 4 lyžice arašídového masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky kokosového cukru
  • 2 lyžičky kokosového cukru
  • ½ lyžičky chilli
  • ½ lyžičky chilli
  • 5+2 lyžice sójovej omáčky
  • 5+2 lyžice sójovej omáčky
  • 300g ryže
Postup
  1. Tempeh nakrájajte na kocky a v miske zmiešajte s cca 5 lyžicami sójovej omáčky, tak aby boli všetky kocky obalené.
  2. Dajte si variť ryžu. Používam jasmínovú alebo basmati a varím ju v ryžovare s trochou soli, 1 puknutým kardamónom a cca 5cm pásikom škorice.
  3. Nakrájajte si cibuľku a cuketu.
  4. Pripravte si omáčku. Zmiešajte spolu arašídové maslo, pretlačený cesnak, 2 lyžice sójovky, kokosový cukor a chilli.
  5. Rozohrejte si panvicu a približne 5 minút na nej opekajte namarinovaný tempeh. Pridajte zeleninu a kličky a spolu prehrejte približne 3 minúty a odstavte.
  6. Na teplú zmes len vylejte arašídovú omáčku a premiešajte.
  7. Servírujte s ryžou, ideálne posypané nasekanými arašídami.
Calories: 606 Fat: 19 Sugar: 6 Fiber: 7 Protein: 33
Poznámky
So zeleninkou sa neobmedzujte, hoďte tam, čo máte radi.
Tempeh sa dá v pohode vymeniť za tofu.
Recipe by Dašisko at http://dasisko.sk/indonezske-gado-gado-s-tempehom/