Batátové brownies s arašídovými špirálkami bez cukru
Author: Dasisko
Prep time: 30 min
Cook time: 35 min
Total time: 1 hodina 5 min
Prirodzene sladké bez cukru, bezlepkové, fit brownies
Ingrediencie
  • 800g batátov (2-3 batáty)
  • 100g ďatlovej pasty (ak používate celé ďatle, vopre ich namočte)
  • 3 lyžice kokosového oleja
  • 40g pohánkovej múky
  • 60g čokoládového rastlinného proteínu
  • 40g kakaa
  • 1 lyžička škorice
  • ¼ lyžičky soli
  • 4 lyžičky arašídového masla
Postup
  1. Batáty ošúpte, nakrájajte na kocky a varte cca 15 minút.
  2. Uvarené batáty rozmixujte ponorným mixérom s ďatlovou pastou a kokosovým olejom.
  3. Pridajte suché ingrediencie: múku, kakao, proteín, škoricu a soľ. Cesto sa nebude liať, bude skôr ako taká kaša. Keby bolo moc tuhé, prilejte trochu vody z batátov alebo rastlinného mlieka.
  4. Rozotrite cesto do formy.
  5. Do kaźdého rohu dajte lyžičku arašídového masla a jej opačnou stranou povyťahujte špirálky po celom povrchu cesta.
  6. Pridajte oriešky, semienka alebo trochu ovocia.
  7. Pečte na 180 stupňov 30-35 minút. Keď pichnet do cesta, v strede bude ešte mokré, ak už sú ale okraje suché, brownies sú hotové.
  8. Nechajte ich vychladnúť. Až po úplnom schladení sú brownies hotové, pripravené na krájanie.
Calories: 259 Fat: 8 Sugar: 14 Fiber: 7 Protein: 11
Recipe by Dašisko at http://dasisko.sk/batatove-brownies-s-arasidovymi-spiralkami-bez-cukru/