Ružový hummus s pečenou zeleninou a tempehom
Author: Dasisko
Prep time: 10 min
Cook time: 20 min
Total time: 30 min
Ingrediencie
Cviklový hummus
  • hummus z 1 plechovky
  • ½ väčšej uvarenej cvikle
Pečená zelenina
  • 1 brokolica
  • ½ balenia rúžičkového kelu
  • 1 batát
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička soli
Tempeh
  • 1 balenie Tempehu (ideálne údený alebo marinovaný)
  • soľ
Postup
  1. Rúru rozohrejte na 200 stupňov. Na plech vyložený papierom na pečenie rozprestrite očistenú zeleninu. Polejte ju olejom a osoľte. Pokojne pridajte nejaké obľúbené koreniny a bylinky. Pečte 20 minút.
  2. Do hummusu pridajte uvarenú cviklu, trošku soli a pomixujte. Recept na hummus http://dasisko.sk/proste-hummus/
  3. Tempeh nakrájajte na kocky, osoľte a opečte na panvici. Ak potrebujete, pridajte na panvicu trošku oleja. Mne mamina kúpila Delimano, ja nemusím. :)
  4. Na tanier dajte najskôr hummus, potom zeleninu a tempeh. Posypte semienkami, klíčkami, niečím zeleným a podávajte.
Calories: 686 Fat: 34 Sugar: 8 Fiber: 8 Protein: 35
Poznámky
Kalórie sú vypočítane na 1 porciu - pol dávky hummusu, pol balenia údeného tempehu a 200g pečenej zeleniny.
Recipe by Dašisko at http://dasisko.sk/ruzovy-hummus-s-pecenou-zeleninou-a-tempehom/