Ak sa ti zdá, že na obrázku nie sú skoro žiadne rezance, tak sa ti to nezdá. V konečnom dôsledku je tam viac zeleniny ako rezancov. A tak to mám rada. Hlavne, keď tá zelenina zostane ešte šťavnatá a chrumkavá. Preto ju opekaj len chvíľku, možno sa bude zdať, že jej ešte treba, ale ona dôjde, uvdíš.
Pri tomto jedle si užívam okrem jedenia, hlavne jeho prípravu, keď sekám cesnak a zázvor. To je tá nezameniteľná chuť a vôňa, ktorú som roky vyhľadávala len v neútulných ázijských bistrách. Tajomstvo odhalené…

Keď to vyskúšaš, budem rada, ak mi dáš vedieť. Buď tu do komentu alebo ma označ na instagrame. A neboj sa experimentovať a pridať si tam všetko, čo ti chutí.
- 100g ryžových rezancov (neuvarené)
- 1 biele tofu (180g)
- 1 jarná cibuľka
- 1 mrkva
- 2 strúčiky cesnaku
- ½ strednej cukety
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1cm zázvoru (7g)
- ½ lyžičky soli
- 1 lyžica kokosového oleja
- Rezance uvar podľa návodu na obale. Ja ich väčšinou len zalejem na chvíľu uvarenou vodou a potom scedím, aby sa nerozvarili.
- Tofu nakrájaj na kocky. Zeleninu nakrájaj na menšie kúsky. Cesnak a zázvor nasekaj na najmenšie kúsky.
- Cibuľu, zázvor, cesnak a mrkvu najskôr sprudka opeč na rozohriatom kokosovom oleji. Po 3 minútach pridaj aj cuketu a opeč spolu ďalšie 3 minúty. Potom odlož bokom z panvice.
- Tofu opeč na tej istej panvici. Môžeš pridať aj nejké svoje obľúbené korenie. Keď začne hnednút, pridaj sójovku a ešte chvíľu opekaj.
- Odloženú zeleninu a rezance pridaj k tofu a dosoľ.
- Môžeš hneď servírovať alebo zabaliť do krabičky na druhý deň. Odporúčam posypať jarnou cibuľkou a arašídami.
Pingback: Ľahký vegánsky kurací wrap - Dašisko