Dokonalé ryžové rezance

Ak sa ti zdá, že na obrázku nie sú skoro žiadne rezance, tak sa ti to nezdá. V konečnom dôsledku je tam viac zeleniny ako rezancov. A tak to mám rada. Hlavne, keď tá zelenina zostane ešte šťavnatá a chrumkavá. Preto ju opekaj len chvíľku, možno sa bude zdať, že jej ešte treba, ale ona dôjde, uvdíš.

Pri tomto jedle si užívam okrem jedenia, hlavne jeho prípravu, keď sekám cesnak a zázvor. To je tá nezameniteľná chuť a vôňa, ktorú som roky vyhľadávala len v neútulných ázijských bistrách. Tajomstvo odhalené…

cinske rezance
Ryžové rezance

Keď to vyskúšaš, budem rada, ak mi dáš vedieť. Buď tu do komentu alebo ma označ na instagrame. A neboj sa experimentovať a pridať si tam všetko, čo ti chutí.

5.0 from 1 reviews
Dokonalé ryžové rezance
 
Príprava
Varenie
Čas
 
Rýchle, chrumkavé a šťavnaté ryžové rezance ako z ázijskeho bistra len lepšie...
Autor:
Počet porcií: 2 porcie
Ingrediencie
  • 100g ryžových rezancov (neuvarené)
  • 1 biele tofu (180g)
  • 1 jarná cibuľka
  • 1 mrkva
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ strednej cukety
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1cm zázvoru (7g)
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžica kokosového oleja
Postup
  1. Rezance uvar podľa návodu na obale. Ja ich väčšinou len zalejem na chvíľu uvarenou vodou a potom scedím, aby sa nerozvarili.
  2. Tofu nakrájaj na kocky. Zeleninu nakrájaj na menšie kúsky. Cesnak a zázvor nasekaj na najmenšie kúsky.
  3. Cibuľu, zázvor, cesnak a mrkvu najskôr sprudka opeč na rozohriatom kokosovom oleji. Po 3 minútach pridaj aj cuketu a opeč spolu ďalšie 3 minúty. Potom odlož bokom z panvice.
  4. Tofu opeč na tej istej panvici. Môžeš pridať aj nejké svoje obľúbené korenie. Keď začne hnednút, pridaj sójovku a ešte chvíľu opekaj.
  5. Odloženú zeleninu a rezance pridaj k tofu a dosoľ.
  6. Môžeš hneď servírovať alebo zabaliť do krabičky na druhý deň. Odporúčam posypať jarnou cibuľkou a arašídami.
Nutričné info
Veľkosť porcie: ½ Kalórie: 388 Tuky: 16 Sacharidy: 44 Cukry: 2 Vláknina: 10 Bielkoviny: 16

 

4 komentáre

  1. Mne to velmi chutilo. ?

  2. Vsetky recepty vyzeraju uplne uzasne ? ja mam inak hrozne rada aj prazene rezance a dlho som nevedela prist na to ako ich vedia tak dobre urobit v bistrach (ze to neboli take akoby rozmocene rezance ale tie echt azijske). Trik je v tom rezance nevarit, len ich zaliat studenou vodou na cca 20 minut (predtym ako zacnes cistit/ krajat zeleninu) a potom, ked mas prudko oprazenu zeleninu uz skoro hotovu, tak scedit rezance a supnut ich do panvice na dalsie 2-3 minuty a prudko opekat a potom uz len mandzit ?
  3. Pingback: Ľahký vegánsky kurací wrap - Dašisko

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Hodnotenie:  

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.